top of page

Fika, lek och promenad

Idag tog vi med fika och satte oss på en sten i hästhagen. Alla hästarna var med till att börja med men de droppade av en efter en och till slut var det bara Fagra och Fröjd kvar.

Det märks vilka hästar jag har umgåtts mycket med och vilket avtryck det gör i relationerna. De har blivit två trygga individer som är nyfikna och gillar att hänga och leka med oss människor... lite för mycket ibland. För när de blev för glada och upphetsade av vår lek blev det också mer hästben och hovar i luften, de vet ju inte riktigt att vi är lite mer sköra än hästkompisarna. Har alltid varait noga med att de ska flytta undan för mig sä även om de blit uppspelta går de alltid undan när man säger till. Men enerigin vi jobbat upp ville få utlopp så i full galopp beger de sig i väg, Först Fagara och sedan Fröjd. Love them...

Senare tog vi hästfamiljen på en liten promenad längs älven. Det märktes att de tyckte det var härligt att komma ut på tur, de traskade glatt på glatt och såg ut som turister som försöker få med så många intryck som möjligt tittandes åt alla håll, för att iband bara ställa sig still och ta in allt.

När vi kom till vattnet blev det lite mer nervigt, lite högre huvuden och luftigare gångarter. Fösrsta mötet med vatten och det är mycket vatten och strömt nu. Fagra hade vi lös så hon sprang omkring i skräckblandad förtjusningch med hög svansföring och en passage liknande gång. På hemvägen vad det något som var extra otäckt i vattnet och Fröjd slet sig och rusade iväg över en kladdig åker men Fagra tätt efter. Tösen blev ju såklart upprörd när bägge hennes barn rusar iväg men trots oron stannade hon hos mig utan större bråk.

Blev förvånad att de bägge sprang i väg och lämnade oss men de kom nog på det själva efter ett tag och kom tillbaka och mötte oss, glada av att ha flocken i samlad trupp igen.

Taggar:

Commentaires


bottom of page