top of page

“Be thankful for everything that happens in your life; it’s all an experience.”

Mari-Ann Berggren

frihetsdressyr
häst_o_ridutveckling_annons_(2)
IMG_5160
hästar 230

Mitt liv har inte följt en fast plan. Istället har jag navigerat driven av nyfikenhet och en lust att prova nya saker. Jag har låtit livet forma sig utifrån mina intressen, min personliga utveckling och de möten jag haft med andra människor. Nya platser, ny kunskap, nya upplevelser och nya lärdomar – det är de ingredienser som gör livet levande för mig.

 

Mina många intressen och idéer har blommat ut i olika verksamheter. De flesta av dem har fokuserat på kurser och utbildningar inom områden som kommunikation, ledarskap och hur vi skapar goda relationer. Jag har också dykt ner i frågor kring hur vi kommunicerar med oss själva och andra. Min nyfikenhet på mig själv, på livet och på andra människor har tagit mig på både inre och yttre resor. Jag har besökt vackra platser både i mitt eget inre och runt om i världen.

 

År 2000 flyttade jag till landet och köpte en häst... sedan en till... och en till.  Det ledde senare till en hästverksamhet med kurser, utveckling och turridning. Landet och närheten till naturen är mitt element, här jag hämtar kraft, glädje och styrka.

Livet är en resa, inte en destination. För mig är det en ständigt pågående upptäcktsfärd där jag lär mig nya saker och utvecklas som person. Jag ser fram emot att se vart min nyfikenhet och nya möten tar mig härnäst!

Några frågor för reflektion:

 • Vilka är dina egna drivkrafter i livet?

 • Hur navigerar du din egen resa?

 • Vilka intressen och idéer vill du utforska mer?

 • Vad är dina drömmar för framtiden?

Mina ledord är:

 • Nyfikenhet

 • Relationer

 • Kommunikation

 • Glädje

Jag brinner för att:

 • Hjälpa människor att växa och utvecklas

 • Skapa goda relationer och samhörighet

 • Förmedla kunskap och inspiration

 • Göra livet mer levande och meningsfullt

Om du vill veta mer om mig eller mina verksamheter är du varmt välkommen att kontakta mig!

HÄSTAR

Hästar har varit en del av mitt liv sedan barn. På min upptäcktsfärd inom olika ridgrenar har jag utöver engelsk ridning och westernridning provat på klassisk dressyr, akademisk dressyr, trickträning, klickerträning och barockridning. Ska jag kategorisera min ridning så blir det klassisk dressyr med inslag av akademisk ridning. Där finns lättheten och det mjuka fina samspelet mellan människa och häst och framförallt så finns kärleken till hästen och själen är med i ridningen. I all hästshantering har jag natural horsemanship ( hästmannaskap)  som grund. Jag försöker också hitta tränare som har lång och gedigen erfarenhet och kunskap om hästar och hästhantering. Jag anser att i den gamla ridkonsten vi haft i Sverige, (början och mitten av 1900 talet) finns enorm kunskapskälla som gått förlorad. Jag har haft turen att hitta tränare som har kvar den kunskapen och som jag fått ta del av. 

 

Jag hittade min tränare i Perry Wood som jag ridit för sedan 2005 han har bidragit till att min ridning fått mer närvaro och känsla. Han coachar mig och "städar" upp "skräp" som jag samlar på mig när jag tränar själv eller för andra som inte är så noga med sits och närvaro. Jag har även sedan 2006 tränat akademisk ridkonst för Chrisftoffer Dahlgren och under 2013 gick jag alla fyra stegen i hans akademiska utbildning.  Jag har tränat för och lärt mig mycket om den gamla svenska ridkonsten av Leif-Erik Törnblom som jobbat med Dag Nätterqvist under 30 år.

Jag har också haft förmånen att få rida på fantastisk ställen runt om i världen, Australien, Nya Zeeland, Syd Afrika, Drakensbergen i Rumänien, USA, Exmoore i England, Tobago i Västindien för att nämna några minnesvärda. 

 

 

bottom of page