" Jobs fill your pockets, but adventures fill your soul.”

MICROÄVENTYR

Ett äventyr behöver inte vara så stort och märkvärdigt men för att kallas få kallas äventyr ska det ge dig en stark upplevelse och vara något som utmanar dig att göra saker som är lite otäcka, men som du fullföljer trots rädsla

Vandra i mörker och förlita sig på andra sinnen än synen, sova under bar himmel eller i ett trädtält är kort, enkelt och lokalt - men ändå utmanande.

20210427_203532[1]
20210427_221348[1]
20210427_210849[1]

"Who said nights were for sleeep"

VANDRA PÅ NATTEN

Upplev hur det är att förlita sig på andra sinnen än synen.

Att vandra nattetid utan ljuskällor är en mycket speciell upplevelse. Kroppen är fantastisk och har en naturlig förmåga att omfördela fokus så alla sinnen är med och  berättar vad du ser under vandringen. Ljudet och dofterna från omgivningen blir kraftigare och mer annorlunda än vanligt och det optimala mörkerseendet uppnås efter ungefär 40 minuter i mörker.

Att vandra på natten är också träning i mod. Efter att ha vistats en stund i skogen lägger sig den största rädslan och det blir i stället stärkande minne att ta med hem.  Är du inte van att vandra i mörker känns det tryggt extra tryggt att ha med en guide ut i skogen.

Vandringen är på drygt 1,5 timme och vi går ca. 4 kilometer. Vandringen är lätt men är varierad och kuperad med nivåskillnader.

 

Eftersom vi ska uppleva mörkerseende ska vi inte fotografera under vandringen och mobiler ska vara avstängda. Vi kommer att stanna på slutet av vandringen där de som vill kommer kunna ta bilder.

Vi avslutar nattens äventyr i Green Hotels bagarstugan där brasan sprakar hemtrevligt. Vi delar med oss om våra upplevelser och över en kopp varm choklad och en nybakad nattmacka från bakugnen. 

Pris 300:- per person.  4 - 8 personer. Minimum ålder 13 år 

 

SOVA UNDER BAR HIMMEL

Att ligga och titta upp mot himlen innan man somnar är bland det mysigaste som finns. På morgonen, när du slår upp ögonen och ser dig omkring i ett morgontyst landskap där solen skickar gula strålar mellan träden – då är du tacksam och glad över att vara precis där du är. Det är dessutom en självförtroende-boost att sova under bar himmel, speciellt om man är rädd och tycker att det är läskigt. Är du inte van att sova ute blir det tryggt extra tryggt att ha med en guide ut i skogen.

Vi vandrar en kort promenad till toppen av Digerberget. Där äter vi kvällsmat med en hisnande utsikt över Siljan som förhoppningsvis bjuder på en färgsprakande solnedgång.  När skymningen kommer går vi in i skogen och gör vi i ordning våra sovplatser och bygger enklare skydd.

När mörkret har kommit sitter vi runt lägerelden som kanske inbjuder till intressanta samtal och en och annan sång innan det är dags att krypa ned i våra sovsäckar. Sen kan du ligga en stund och titta upp på den svarta stjärnhimlen innan du somnar för natten.

På morgonen vaknar du av att ljuset återvänder och solen går upp. Vi tänder brasan och kokar morgon kaffe. Sitter en stund och njuter av naturen och utsikten innan det är dags att packa ihop. Vi går till Green hotell och badar i poolen och lyxar oss sen med en uppdukad frukostbuffé. 

Pris: 450:- per person 4 - 8 personer. Minimum ålder 15 år

 

Sova under bar himmel kan man göra hela den insektsfria säsongen, det vill säga höst-vinter-vår. Under högsommar är trädtält att föredra eftersom det finns insektsskydd.

Datum: 15 Maj

ÖVERNATTA I ETT TRÄDTÄLT

Att sova i ett trädtält är ett fantastisk mitt-i-naturen-äventyr!

Tänk dig att ligga bekvämt på rygg i en varm sovsäck och titta upp på stjärnhimlen. Att gunga lite försiktigt med vinden och sedan somna till suset av trädkronorna. Sakta somnar du in och svävar genom natten en meter ovanför marken…

 

När du kommer till platsen är tältet uppsatt och det finns en sovsäck och kudde på varje sovplats. Ved finns och du kan tända en eld och laga mat över öppen eld. Du väljer om du vill ta med egen mat och dryck eller beställa vårt vildmarksmatpaket som är anpassad att tillagas ute i naturen.

Vid fint väder rekommenderar vi att du sover under bar himmel. Stjärnhimlen ger ett skönt perspektiv till det mesta. Skulle det börja regna så spänner du bara över regnskyddet och kan sova vidare.
 

I ett tält får ni får plats två personer med packning, men du kan självklart sova ensam också och sprida ut dina prylar hur du vill. Ni kan även sova två vuxna och ett barn om ni lägger packningen under tältet.

Pris per natt för vuxen: 900 kr
Barn under 10 år 400:-

Vildmarksmatpaket 350:- per person. Innehåller fika, middag och frukost.

Kontakta oss för bokning

 

Enbart hyra av tält 500:- per dygn. Då  tar du det med tältet och sätter du upp det själv.