top of page

" Jobs fill your pockets, but adventures fill your soul.”

MICROÄVENTYR

Ett äventyr behöver inte vara så stort och märkvärdigt men för att kallas få kallas äventyr ska det ge dig en stark upplevelse och vara något som utmanar dig att göra saker som är lite otäcka, men som du fullföljer trots rädsla

Vandra i mörker och förlita sig på andra sinnen än synen, sova under bar himmel eller i ett trädtält är kort, enkelt och lokalt - men ändå utmanande.

_MG_1950
IMG_2693
20201018_080232
20200311_163636-01
20200219_101543
20210427_221348[1]

"Who said nights were for sleeep"

VANDRA PÅ NATTEN

Upplev hur det är att förlita sig på andra sinnen än synen.

Att vandra nattetid utan ljuskällor är en mycket speciell upplevelse. Kroppen är fantastisk och har en naturlig förmåga att omfördela fokus så alla sinnen är med och  berättar vad du ser under vandringen. Ljudet och dofterna från omgivningen blir kraftigare och mer annorlunda än vanligt och det optimala mörkerseendet uppnås efter ungefär 40 minuter i mörker.

Att vandra på natten är också träning i mod. Efter att ha vistats en stund i skogen lägger sig den största rädslan och det blir i stället stärkande minne att ta med hem.  Är du inte van att vandra i mörker känns det tryggt extra tryggt att ha med en guide ut i skogen.

Vandringen är på drygt 1,5 timme och vi går ca. 4 kilometer. Vandringen är lätt men är varierad och kuperad med nivåskillnader.

 

Eftersom vi ska uppleva mörkerseende ska vi inte fotografera under vandringen och mobiler ska vara avstängda. Vi kommer att stanna på slutet av vandringen där de som vill kommer kunna ta bilder.

Vi avslutar nattens äventyr vid Insjöns strand där brasan sprakar hemtrevligt. Vi delar med oss om våra upplevelser över en kopp te och en nybakad nattmacka. 

Pris 400:- per person.  minimum 4  och max 8 personer. Minimum ålder 12 år.

 

SOVA UNDER BAR HIMMEL

Att ligga och titta upp mot himlen innan man somnar är bland det mysigaste som finns. På morgonen, när du slår upp ögonen och ser dig omkring i ett morgontyst landskap där solen skickar gula strålar mellan träden – då är du tacksam och glad över att vara precis där du är. Det är dessutom en självförtroende-boost att sova under bar himmel, speciellt om man är rädd och tycker att det är läskigt. Är du inte van att sova ute blir det extra tryggt att ha med en guide ut i skogen.

Vi vandrar in i skogen till ett vindskydd i Skvileden. Där lagar vi mat över öppen eld upptäcker naturen runt om oss, kanske tar ett dopp i det närliggande tjärnet.  När skymningen kommer gör vi i ordning våra sovplatser och bygger enklare skydd. Den som vill bäddar i vinskyddet

När mörkret har kommit sitter vi runt elden som kanske inbjuder till intressanta samtal och en och annan sång innan det är dags att krypa ned i våra sovsäckar. Sen kan du ligga en stund och titta upp på den nattsvarta stjärnhimlen innan du somnar för natten.

På morgonen vaknar du av att ljuset återvänder och solen går upp. Vi tänder brasan och kokar morgon kaffe. Sitter en stund och njuter av naturen och den porlande bäcken innan det är dags att packa ihop.

Pris: 550:- per person 4 - 8 personer. Minimum ålder 15 år

 

Sova under bar himmel kan man göra hela den insektsfria säsongen, det vill säga höst-vinter-vår.

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page