Adventure still in stock!

you only live once

RIDHELG  i TÄLLBERG

 

Den lilla byn i Dalarna med stor dragningskraft, känd för sin gästfrihet och slående utsikt.

34157-01

Hästen, naturen och att vara helt i nuet.

Upplev vykortsvackra Tällberg från hästryggen, en ridsemester som är både rofylld och aktivt. Njut av hästarna och naturen. Bo vackert och bekvämt på anrika Green hotel. 

Du välkomnas på Green Hotel i Tällberg runt lunch. Checkar in, äter lunch och bekantar dig med hotellet och omgivningarna.

På eftermiddagen blir det Jacuzzi Experience. Njut i utomhusjacuzzin och den mäktiga utsikten över Siljan. Du bjuds på ett glas champagne och en läcker plockbricka vid poolkanten.

På kvällen tar vi en kort promenad till Tällbo Gård och hästarna. Här får du njuta av samvaron med hästarna en stund innan vi beger oss i väg. Det blir en tur till stranden för ett kvällsdopp med hästarna i Siljan. En vacker ridtur och ett spännande äventyr på ca. 2 timmar.

 

När vi kommer tillbaka till Tällbo är bakugnen varm i mysiga bagarstugan, vi gräddar pizza, provar lokal öl och delar med oss av dagens upplevelser! Alkoholfria alternativ finns såklart.

Efter en god natts sömn på hotellet möts du nästa morgon av en god frukostbuffé.

På förmiddagen beger vi oss till hästarna igen. Under cirka 1,5 timme bär din häst dig genom det vackra Tällberg. Vi rider med Siljan nedanför oss, genom byn och de vackra timmerhusen  och hantverksbodarna Turen avslutas med klättring uppför Tällbergs slalombacke där belöningen blir en härlig utsikt mot Rättvik. En otroligt mysig och avkopplande upplevelse

 

Lunch äter ni på hotellet, sedan vila och egentid några timmar.

Eftermiddagen är fri att utforska Tällberg på egen hand. Strosa i byn, shoppa i de mysiga hantverktsbutikerna, fika eller gå ner till stranden. 

På kvällen välkomnas du till bords där du serveras en god, vällagad trerättersmeny gjord på råvaror efter säsong med högsta kvalité.

 

På söndag startar vi tidigt för en ridtur upp till Plintsberg där vi binder hästarna, tänder brasan och äter frukost. Återigen med utsikt över Siljan och de blå bergen.

Vi avslutar med  lunch på Green hotell innan det är dag för hemfärd.

 

Fredag

12.00 Ankomst incheckning

15,00 Jacuzzi experience

18.00 Kvällsridtur ner till Siljan och bada med hästarna

20.30  Pizza i bagarstugan

 

​Lördag

08.00  Frukostbuffe

09,30  Ridtur runt Tällberg

12.30  Lunch

13.30 Tällberg på egen hand
19.00 Tre rätters middag på hotellet

Söndag

 07.30 Morgonritt med frukost

12.00  Lunch , utcheckning och hemresa

Pris 4 900:- per person, del i Classic dubbelrum

Max 2 personer för denna aktiviteten

Vill du stanna en extra natt eller komma en dag tidigare går det bra. Pris från 850:- p.p i delat rum med frukost.