Bra att veta

Räkna med ca 1-1,5 h extra utöver ridtiden på alla turer!

Vi träffas i stallet vid bokad starttid och gör i ordning hästarna tillsammans. Det tar ca 40-60 min att komma iväg från stallet samt ca 30 min efter turen innan vi är klara igen.

Maxvikt
85 kg

Åldersgräns 12 år
Barn under 15 år BÖR ha tidigare erfarenhet av hästar och ridning  Givetvis måste alla ridande barn ha en ansvarig förälder/vuxen med sig ut på turen samt hjälm och säkerhetsväst.


Friskvård
Om någon i gruppen vill ha underlag för FRISKVÅRD ska detta meddelas i förväg. Vi kan inte ordna det i efterhand.

Betalning
Betalning sker via Swish, Klarna eller kort.  Det går även betala till bankgiro (5880-0996).

 

Avbokning
Vid förhinder meddela oss snarast!
Erlagt belopp ersättes till fullo vid avbokningar senast 48 h före bokad tur. Vid senare avbokning debiteras 50% av beloppet.
Avbokning pga regn behandlas som sen avbokning och debiteras till 50%.

 

Försäkring
Vi har våra hästar försäkrade och där har alla som rider eller vistas runt hästarna ett visst olycksfallsskydd. Men du bör också ha en olycksfallsförsäkring i din egen hemförsäkring.
Vi har stabila hästar, men vill ändå poängtera att all ridning sker på egen risk!

Klädsel 
Man har ALLTID långbyxor vid ridning.
Sandaler är INTE ok i stall eller vid ridning!
Bekväma slitstarka kläder. Långbyxor, men undvik gärna hårda sömmar på insidan av benen som kan skava. Inga ”halkiga” kläder. Grova skor eller kängor med väl mönstrad sula och gärna lite klack. Gymnastikskor går också bra. Handskar är skönt att ha – speciellt om det är kallt. Vi rider även i regn, så vid risk för nederbörd bör du ha regnkläder med dig. Vid kallt väder är det ”lager på lager” som gäller och gärna med ull som innersta lager. Täckbyxor/overall är super! Mössa om det är kallt. Vi har hjälmar, att låna ut.

Tips!
Killar bör ha tajta kalsonger/boxer som håller ”paketet” på plats och för tjejer, som av någon anledning alltid blir kissnödiga i skogen, kan trosskydd vara en bra idé! Sport-BH är inte heller fel… Cykelbyxor under de vanliga byxorna förhindrar obehag av skav på längre turer. Personer med dåliga knän kan med fördel ha knäskydd eftersom det kan fresta på en aning om man är ovan att rida. Handskar är också skönt att ha, trädgårds- eller mekarhandskar funkar utmärkt!

Viktbegränsning
Vi tar emot ryttare på upp till 85 kg, i undantagsfall kan man väga lite mer – om man tex har ridvana, god balans och taktkänsla eller är vältränad så att man inte sitter och dunsar på hästen utan kan hjälpa till att balansera upp den.

 

OBS! 
Vi ber er vänligen att lämna era egna hundar hemma.

Vi har stabila hästar, men vill ändå poängtera att all ridning sker på egen risk!

Vänliga hälsningar

Mariann Berggren, Stall Tällbo