top of page

Från Moder Jord till bord
"Naturen vet bäst – håll det enkelt."

Bombsäker mat

Det är så lätt att gå vilse i råd från matinfluensers, dieter och hälsotrender – många av dem har ingen riktig grund i vad kroppen faktiskt behöver. Därför har jag gjort en receptsamling med mat som är bombsäker. Näringsriktig, etisk och balanserad mat som kommer från den enda experten vi alla kan lita på: moder jord. Det här är mat som inga läkare, näringsexperter eller kockar kan ifrågasätta – den är så säker att det enda som möjligtvis kan opponera sig är veganer (eftersom en del av recepten innehåller råvaror från djurriket).

Från Moder Jord till bord"Naturen vet bäst – håll det enkelt."

Förrätt:

Avokadohalvor med räkor och citronolja

Ingredienser:

  • 1 avokado (delad och urkärnad)

  • Färska räkor (skalade)

  • Kallpressad rapsolja

  • Citronjuice och zest

  • Färsk dill

Instruktioner:

  1. Placera räkor i avokadohalvorna.

  2. Ringla över en blandning av rapsolja, citronjuice och zest.

  3. Dekorera med färsk dill och servera som en lyxig start.

Huvudrätt: Benedict-inspirerad pocherat ägg på portobellosvamp

Ingredienser:

1 stor portobellosvamp (per person)

1 ägg (pocherat)

Spenat (lätt stekt)

Hollandaise (hemmagjord utan socker)

Äggulor

Klarat smör

Citronjuice

Havssalt och svartpeppar

Instruktioner:

Stek portobellosvampen lätt i rapsolja och krydda med salt och peppar.

Lägg ett lager stekt spenat på svampen.

Toppa med ett pocherat ägg och ringla över hemmagjord hollandaise.

Servera med några färska örter.

Efterrätt: Bärkompott med mandel- och kokosgrädde

  1. Ingredienser:

  2. Blandade färska eller frysta bär (ex. hallon, blåbär, björnbär)

  3. Kokosgrädde (kylskåpskall)

  4. Mandelspån (rostade)

  5. Vaniljpulver

  6. Instruktioner:

  7. Värm bären lätt i en kastrull tills de blir en kompott (utan tillsatt socker).

  8. Vispa kokosgrädden fluffig med lite vaniljpulver.

  9. Lägg bärkompotten i ett glas, toppa med kokosgrädde och rostade mandelspån.

  10. Dryck: Gurkvatten med mynta och granatäpple

  11. Ingredienser:

  12. Färsk gurka (skivad)

  13. Färsk mynta

  14. Granatäppelkärnor

  15. Is och vatten

  16. Instruktioner:

  17. Lägg gurkskivor, mynta och granatäppelkärnor i en kanna med vatten och is.

  18. Låt stå i några minuter för att smakerna ska dra.

  19. Servera i eleganta glas som en uppfriskande dryck.

bottom of page