top of page

"Varje gång du hanterar din häst så tränar du den, endera blir den bättre eller sämre"

Ridutveckling/Hästmannaskap

Varje gång du hanterar din häst så tränar du den, endera blir den bättre eller sämre. Hästar är experter på att läsa och fånga upp kroppsspråk och när du är med din häst så försöker den tyda dina signaler både ljud och rörelser. Blir din kommunikation för otydlig förstår den inte och den slutar att lyssna på dig. Hästar har ett ganska enkelt språk till skillnad från oss människor.  Det är lätt att göra sig förstådd om man lär sig "hästiska".   Rätt hanterade hästar är vänliga och förstår de våra signaler gör de gärna som vi vill. En häst som behandlas lugnt och konsekvent och fått lära sig att lyssna blir en trevlig häst.  
 
Att gå på kurs i hästmannaskap innebär att du får förståelse i hur hästar kommunicerar och du lär dig sätt att träna och rida som är lätt för hästen att förstå. Detta är en grund som alla borde ha oavsett vad man rider för disciplin. För mig är hästmannaskap inte i första hand att lära hästen en massa tricks (även om det är väldigt kul). Utan det handlar om att få en häst som är säker och trevlig att hantera. Hästmannaskap är också att grundutbilda dig i att träna hästen så det blir en fin och känslig ridhäst, det är en träning som passar alla hästar och människor för att få en fin relation med sin häst.  Ska du ha roligt tillsammans med din häst, måste hästen känna förtroende för dig och bli väl behandlad både i stallet och när du rider. En välhanterad häst är rolig att hantera och rida, vilken disciplin man än tränar.

Att gå en kurs i hästmannaskap och ridutveckling kommer att ge dig nya sätt att se på din ridning, du kommer garanterat att hitta nya nycklar och få nya resultat i din ridning. Jag erbjuder träning i de tre områden som jag anser viktiga vad det gäller ridning och hästhantering. Dessa områden är också min styrka som tränare och där jag känner att jag kan bidra mest, både för hästar och människor.  

Endagskurs

Vi startar klockan tio med teori. Alla tränar individuellt efter önskemål och behov. Ett teoripass och två träningspass.

Pris: 1 200:- . Åskådare 200:-

Minimum antal deltagare 4 personer, max 6

 

Halvdagskurs i hästmannaskap

Grundträning från marken. Vi startar klockan tio med teori sedan tränar vi på ridbanan uppdelade i två grupper.

Pris: 700:-. Fotfolk betalar 200/dag. Minimum antal deltagare 4 personer. 

Minimum antal deltagare 4 personer, max 6

Enstaka Lektioner

1p 45 minuter 450:-

2p 45 minuter 300:- p.p

Kurserna kan hållas hålls i Karlstad och Leksand med omnejd. Du tränar med din egen häst

Du bokar genom att skicka ett mail till mariann.berggren@gmail.com 

Varmt Välkommen!

 

 

bottom of page