top of page

Rida i en svunnen tid​Det finns nog ingen som besöker Transsylvanien i Rumänien utan att bli berörd. Naturen är vild och storslagen där människor lever som från en svunnen tid. Många platser går inte att nå med bil så att upptäcka Transsylvanien från hästryggen gör det möjligt att se platser som få får uppleva.Öppnar fönstret och andas in den klara och friska luften. Har en vacker utsikt över lummiga gröna kullar. Nedanför fönster går ett 30 tal hästar, de flesta araber eller arabkorsningar. Hästarna är väldigt smala och i svenska mått skulle flera klassas som alldeles för magra. Något som varken övriga gäster, ägare eller hästtränare verkar tycka.

Read more

Researtiklar

Syd Afrika  

Det är 4 timmar sedan vi lämnade Johannesburg (J-burg som de säger här). Resan hit började på en spikrak motorväg i ett helt platt landskap med enorma jordbruksarealer. Ungefär var tionde mil dök det upp två nybyggda bensinstationer med tillhörande vägkrog, identiskt lika en på var sida motorvägen.  
Vi har rest i tre timmar nu och det är helt mörkt ute och vi har ingen aning om hur landskapet vi färdas i ser ut. Vi vet att vi är ganska högt upp i bergen för den sista timmen av resan gick bara uppåt. Den sista biten var på slingriga grusvägar upp i bergen där vi körde fel och irrade omkring. Det blev flera samtal till Chris som äger hästranchen innan vi äntligen hittade rätt.
Huset vi ska bo i är ganska stort och har plats för sex gäster i tre dubbelrum, vi får ha hela huset för oss själva. Det är ganska slitet och absolut ingen lyx men alla skavanker är förlåtna för dess afrikanska charm.


- Det fullt funktionsdugligt, rent och tätt upplyser Bengt mig om, när han försvarar huset.

Read more

Revolution 
Mariann Berggren

 

bottom of page