Häst & Riduteckling

Jag att erbjuder kurser i de tre områden som jag anser viktigast vad det gäller ridning och hästhantering. Dessa områden är också min styrka som tränare och där jag känner att jag kan bidra mest, både för hästar och människor.

Hästmannaskap

Nummer ett är grundläggande kunskaper från marken. En häst ska vara säker och följsam att hantera från marken och det är ganska enkelt att lära sig, det handlar om vårt eget kroppspråk, vår intention och förmågan att förstå hur hästar fungerar. Kan man grunderna kan man utvecka det göra massa roligt med sin häst.

 

Longering

Sits och hjälper

Är A-O för vilken diciplin du än rider. Sitter du inte i balans och lär dig korrekta hjälper kommer det bli svårt att kommunicera med din häst. Det går inte att vara elegant och rida med fina hjälper om man är inte villig att lägga ner den tiden som krävs. Sitsträning blir man aldrig färdig med utan måste återkomma till igen och igen. Tyvärr är det denna del som de flesta tränare och ryttare slavar med på bekostnad av hästen. Gör ett återbesök och lägg tid på din din sits och dina hjälper. 

 

Sitter ett och två har du grunderna och du kan rida vilken diciplin som helst. Har man något problem eller sitter fast är det ettan eller tvåan man ska tillbaka till och checka av och förfina.

 

Fri-Ridning

är att rida utan huvudlag. För mig är det verkligen ett kvitto på att kommunikationen mellan häst och ryttare fungerar. Jag är barnsligt förtjut i att rida mina hästar utan huvudlag och märker att de trivs väldigt bra med att få den friheten och kan jobba avspänt. Som ryttare är det också oerhört tillfredställande att kunna rida i alla gångarter och styra utan träns eller grimma. Det är en stor tillit mellan häst och ryttare.

 

 

Priser:

Du kan boka privatlektioner eller en 1- 2 dagars kurser. På heldagskurserna har vi en timmes teori per dag. På heldagskurserna väljer ni vilken inriktning ni vill ha, hästmannaskap, sits och hjälper eller friridning. Varje dag ingår en timmes teori beroende på vad vi ska träna på under dagen/dagarna. 

Privatlektion 45 minuter 400:- 

1 dagskurs 900:- p.p   minimum 4 personer

2 Dagarskurs 1 800 p.p minimum 4 personer

Reseersättning tillkommer med 25:- milen