Tid ej fastställd | Tällbo Gård

Sova under bar himmel

Att ligga och titta upp mot himlen innan man somnar är bland det mysigaste som finns
Registrering är stängd
Sova under bar himmel

Tid och plats

Tid ej fastställd
Tällbo Gård , Holpersgattu 9, 793 70 Tällberg, Sverige

Om evenemanget

Att  ligga och titta upp mot himlen innan man somnar är bland det mysigaste  som finns. På morgonen, när du slår upp ögonen och ser dig omkring i ett  morgontyst landskap där solen skickar gula strålar mellan träden – då  är du tacksam och glad över att vara precis där du är. Det är dessutom  en självförtroende-boost att sova under bar himmel, speciellt om man är  rädd och tycker att det är läskigt. Är du inte van att sova ute blir det  tryggt extra tryggt att ha med en guide ut i skogen.

Vi  vandrar en kort promenad till toppen av Digerberget. Där äter vi  kvällsmat med en hisnande utsikt över Siljan som förhoppningsvis bjuder  på en färgsprakande solnedgång.  När skymningen kommer går vi in i  skogen och gör vi i ordning våra sovplatser och bygger enklare skydd.

När  mörkret har kommit sitter vi runt lägerelden som kanske inbjuder till  intressanta samtal och en och annan sång innan det är dags att krypa ned  i våra sovsäckar. Sen kan du ligga en stund och titta upp på den svarta  stjärnhimlen innan du somnar för natten.

På  morgonen vaknar du av att ljuset återvänder och solen går upp. Vi  tänder brasan och kokar morgon kaffe. Sitter en stund och njuter av  naturen och utsikten innan det är dags att packa ihop. Vi går till Green  hotell och badar i poolen och lyxar oss sen med en uppdukad  frukostbuffé.

Pris: 450:- per person 4 - 8 personer. Minimum ålder 15 år. Hyra av sovsäck och liggunderlag 200:-

Sova  under bar himmel kan man göra hela den insektsfria säsongen, det vill  säga höst-vinter-vår. Under högsommar är trädtält att föredra eftersom  det finns insektsskydd.

Dela detta evenemang